DRY MARTINI

ΥΛΙΚΑ

  • 60ml Gin
  • 10ml Dry Vermuth
  • Method: Mixing Glass or Shake and Fine Strain
  • Garnish: 1 Green olive and Lemon Peel
  • Glassware: Coupe/Martini

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 4′

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το Dry Martini έχει 2 δημοφιλής τρόπους παρασκευής: stirred ἠ shaken, δηλαδή αναδευόμενο ή χτυπημένο στο shaker.

Κρυώστε το ποτήρι του Martini είτε τοποθετώντας το στο ψυγείο είτε γεμίστε το με παγάκια. Κάνουμε το ίδιο και με το mixing glass. Τοποθετήστε το τζιν και το βερμούτ στο κρύο mixing glass και ανακατέψτε τα με ένα μακρύ κουτάλι ή ένα καλαμάκι, 20 φορές περίπου ή τις μισές αν το τζιν ήταν κρύο από το ψυγείο. Σουρὠστε το διάφανο cocktail σε ένα ποτήρι τύπου Martini και γαρνίρετε με μία ελία ή μία φλούδα λεμονιού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ